17 Μαΐ 2008

Πανελλήνιος Διαδικτυακός Μαθητικός διαγωνισμός «Ξεμπλόγκαρε»

Ο διαγωνισμός «Ξεμπλόγκαρε» δημιουργήθηκε για να εμπνεύσει μαθητές από όλη την Ελλάδα να σκεφθούν, να φανταστούν, να περιγράψουν, να μοιραστούν ιδέες και να παρουσιάσουν το δικό τους «κόσμο», μέσα από το internet. Ο καθένας μόνος ή ομαδικά θα χτίσει ένα μοναδικό ιστολόγιο (blog) με πρωτοποριακό και συνάμα εκπαιδευτικό περιεχόμενο, μαθαίνοντας να ερευνά και να συνθέτει δημιουργικά με εργαλείο την τεχνολογία, διαγωνιζόμενος για συναρπαστικά έπαθλα.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
Στόχοι του διαγωνισμού είναι:
η κινητοποίηση των μαθητών κάθε βαθμίδας ώστε να μάθουν να αξιοποιούν τα νέα μέσα, τα social media (εργαλεία Web 2.0)
η δημιουργία ελληνικού περιεχομένου, που να αφορά στην περιγραφή του σχολείου, της πόλης ή του κάθε χωριού των μαθητών, του περιβάλλοντος και της τοπικής ιστορίας, αλλά και ιδέες για το πώς οραματίζονται οι μαθητές την Ψηφιακή Ελλάδα, και
η αξιοποίηση ενός νέου καναλιού επικοινωνίας με τη νέα γενιά, μέσω του οποίου θα τεθούν προβληματισμού και θα ξεδιπλωθεί η δημιουργικότητά τους.
Τα 6 καλύτερα blogs (2 από μαθητές Δημοτικού, 2 από Γυμνασίου και 2 από Λυκείου), αφού αξιολογηθούν από Επιτροπή, θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση το Σεπτέµßριο στην Αθήνα με σημαντικά χρηματικά έπαθλα. Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 11/02/2008 και τελειώνει στις 16/05/2008.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό: http://www.xeblogare.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: