8 Φεβ 2010

Εικόνες από το μέλλον


Η δημόσια βιβλιοθήκη του Ντελφτ της Ολλανδίας είναι περισσότερο ένα media center που συνδυάζει 3 μοναδικές συλλογές: Μουσική, ταινία και λογοτεχνία.

Η αποστολή της είναι να γίνει και να παραμείνει η πιο προηγμένη βιβλιοθήκη στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα, τεχνική καινοτομία, και προωθώντας την επιστημονική κατανόηση, προσπαθεί να είναι μια απαραίτητη πηγή έμπνευσης για τα μέλη, τους επισκέπτες, και τους συνεργάτες της στην πόλη του Ντελφτ, στην Ολλανδία και στον κόσμο. Μ' αυτόν τον τρόπο, ελπίζει να προστατεύσει την πρόσβαση στην ανεξάρτητη, αντικειμενική, ελεύθερη ροή των πληροφοριών που είναι ουσιαστική για τη δημοκρατία τώρα και στο μέλλον.

Ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα της βιβλιοθήκης είναι«το storyboard της ζωής σας». Σε τεράστιες οθόνες στη βιβλιοθήκη, είναι δυνατό να παρουσιασει κάποιος μια έκθεση σχετικά με ό,τι θεωρεί πως είναι σημαντικό για την κοινότητα. Φανταστείτε ότι η γιαγιά σας είναι έτοιμη να γιορτάσει τα 85α γενέθλιά της. Δεν θα ήταν σπουδαίο να γίνει μια έκθεση της ζωής της και να παρουσιαστεί στη βιβλιοθήκη; Μια ομάδα θα πάρει συνέντευξη από τους συγγενείς και φίλους. Θα πάνε στους χώρους όπου έζησε και εργάστηκε. Η τελική παρουσίαση περιέχει τη μουσική και την τέχνη που αγαπά με αναφορές σε ένα πρόσωπο, έναν χρόνο, και μια πόλη. Οι άνθρωποι στη βιβλιοθήκη θα δουν αυτή την παρουσίαση, θα αναγνωρίσουν τα πράγματα, θα συζητήσουν, θα θυμηθούν και θα μοιραστούν τις ιστορίες τους. Είναι ένας σπουδαίο project που βοηθά την κοινωνική συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: