17 Φεβ 2010

Βιντεοδιάσκεψη Κοζάνης- ΕλευσίναςΗ σύγχρονη τεχνολογία και οι δυνατότητες που δίνει σήμερα, πραγματικά μας λύνουν τα χέρια και συντελούν ώστε πράγματα που πριν μερικά χρόνια θα τα θεωρούσαμε αδύνατα, σήμερα να πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία.

Την Πέμπτη στις 11 Φεβρουαρίου είχαμε τη χαρά να επικοινωνήσουμε μέσω Skype με την Σχολική Βιβλιοθήκη του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας και με τρεις Γαλλίδες υπεύθυνες σχολικών βιβλιοθηκών, οι οποίες στο πλαίσιο κάποιου εκπαιδευτικού προγράμματος μελέτης επισκέφθηκαν σχολικές βιβλιοθήκες στη χώρα μας. Στην ημίωρη επικοινωνία μας είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τη δουλειά που γίνεται στις σχολικές βιβλιοθήκες και να παρουσιάσουμε τον συνεργατικό ιστοχώρο (wiki) που δημιουργήσαμε για αλληλοβοήθεια στην αναζήτηση πηγών και βοηθημάτων. Ελπίζουμε τέτοια ωραία εγχειρήματα να επαναληφθούν και με άλλες αφορμές.

1 σχόλιο:

elefsina είπε...

Για την μία από τις 2 βιβλιοθηκονόμους το skype ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Εύγε στην πρωτοπόρο Κοζάνη για την διάχυση της τεχνογνωσίας ευρύτερα στην Ευρώπη!!