26 Νοε 2009

Σε αναζήτηση φωτογραφιών

Βρήκαμε την παρακάτω δημοσίευση στο ιστολόγιο Ars Longa Vita brevis και τη θεωρούμε πολύ χρήσιμη για τα παιδιά που ψάχνουν για φωτογραφίες στο Διαδίκτυο.
Φυσικά προηγείται το πρωτότυπο υλικό των μαθητών αλλά μερικές φορές για να εμπλουτίσεις τα άρθρα σου αναγκάζεσαι να ψάξεις και σε δικτυακούς τόπους. Τι υπάρχει πέρα από το Flickr και το Google images;
Υπάρχουν διάφορες συλλογές φωτογραφιών χωρίς να είναι απαραίτητο να καταπατήσετε πνευματικά δικαιώματα, αλλά και χωρίς να πληρώσετε. Ταιριάζει περισσότερο όταν ψάχνετε ένα θέμα παρά μία συγκεκριμένη εικόνα.
stock.xchng
Πιθανά η μεγαλύτερη συλλογή φωτογραφιών στοκ. Απαιτείται εγγραφή, η οποία είναι πολύ εύκολη διαδικασία, και μετά μπορείτε να κατεβάσετε όσες φωτογραφίες επιθυμείτε. Οι φωτογραφίες είναι σε μορφή jpg, μερικές πάσχουν στην εστίαση. Αλλά για το διαδίκτυο είναι απόλυτα συμβατές.
Stock Vault
Η ποιότητα των φωτογραφιών είναι πολύ καλύτερη από το stock xcng, αλλά η ποσότητα είναι μικρότερη. Όσες φωτογραφίες κατέβασα είχαν πολύ καλή ποιότητα. Αξίζει να προστεθεί στα αγαπημένα σας.
PhotoVaco
Η ποιότητα δεν είναι ανάλογη του Stock Vault και ο αριθμός φωτογραφιών είναι μικρός αλλά υπάρχει πιθανότητα να βρείτε αυτό που ψάχνετε μέσα από μία συλλογή με ελεύθερες
φωτογραφίες πνευματικών δικαιωμάτων.
FreeDigitalPhotos
Μπορεί η ανάλυση των φωτογραφιών να είναι χαμηλή αλλά είναι ότι πρέπει για το δικτυακός σας τόπο. Το Free Digital Photos δίνει υψηλής ποιότητας φωτογραφίες αλλά χαμηλής ανάλυσης. Βέβαια οι ίδιες φωτογραφίες είναι είναι προς διάθεση σε υψηλότερη ανάλυση με αντίτιμο 5$ – 10$. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ακόμα και στα επαγγελματικά σας σχέδια κι όταν “κλείσετε” τη δουλειά να αγοράσετε τις φωτογραφίες.
BigStockPhoto
Το Big Stock Photo παρέχει γύρω στις 500 φωτογραφίες, είναι σε ανάλυση 72 dpi που είναι ότι πρέπει για το blog, δικτυακό σας τόπο το πλάτος είναι 500 pixel και στην πάνω δεξιά γωνία έχει το όνομα του, πράγμα που είναι κάπως…
Dreamstime
Το Dreams Time παρέχει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να δωρίζουν κάποιες από τις φωτογραφίες τους για ελεύθερη χρήση. Αυτό δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις δουλειές αυτών των καλλιτεχνών, κι αν θέλουμε να …ψωνίσουμε. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές αξιόλογες φωτογραφίες που μπορείτε να τις αξιοποιήσετε νόμιμα.
Pics4learning
O τίτλος παραπέμπει στον πραγματικό στόχο του δικτυακού τόπου. Φωτογραφίες για την εκπαίδευση. Έχει ένα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών οργανωμένο σε θεματικές ενότητες. Το Picks 4 Learning παρέχει άδεια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αξιοποιήσουν τις φωτογραφίες με διάφορους τρόπους αλλά διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα, γι αυτό διαβάστε καλύτερα και τους όρους χρήσης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εμένα μου σας επιβιβαστεί http://www.niffylux.com για δωρεάν φωτογραφίες!

Μεταβείτε στη συλλογή:
http://www.niffylux.com/toute-image.html