12 Μαρ 2008

Εκδρομή στην Καστοριά


Την Τρίτη 4 Μαρτίου οι δυο πρώτες τάξεις της Β' Γυμνάσιου κάναμε μια περιβαλλοντική εκδρομή στην όμορφη πόλη της Καστοριάς. Φτάνοντας λοιπόν στην πόλη, αυτό που αντικρίσαμε ήταν μια καταγάλανη λίμνη και γύρω-γύρω μικρά σπίτια να γεμίζουν το τοπίο. Ο πρώτος μεγάλος σταθμός της ξενάγησης μας ήταν το Δισπηλιό. Στο Δισπηλιό έχουν ανακαλυφθεί υπολείμματα ενός σπουδαίου παραλίμνιου οικισμού της νεολιθικής εποχής. Σήμερα είναι η αναπαράσταση ενός νεολιθικού οικισμού πριν από περίπου 100.000 χρόνια. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στην οποία όχι μόνο είδαμε αλλά και ακούσαμε πληροφορίες για την ζωή πριν από τόσα χρόνια.



Έπειτα από λίγες ώρες η ξενάγησή μας συνεχίστηκε στο Αρχοντικό, όπου είδαμε και μάθαμε πως ήταν διαμορφωμένα τα σπίτια, ποιες ήταν οι ασχολίες των ανθρώπων αλλά και πως ζούσαν τότε. Τέλος λίγη ώρα πριν την αναχώρησή μας είχαμε το χρόνο να δούμε την πόλη και να κρατήσουμε τις πιο όμορφες και καλές αναμνήσεις από μια πόλη που εδώ και τόσα χρόνια διατηρεί την ομορφιά της.

Παναγιώτα – Θανάσης - Ευφροσύνη

1 σχόλιο:

georgia είπε...

Φαντάζομαι οτι τα παιδιά το καταχαρήκανε και τους άρεσε η εκδρομή. Η Καστοριά είναι πανέμορφη πόλη. Φυσικά αξίζει να κάνει κανείς και το "γύρο" της λίμνης αλλά θέλει και όρεξη πολύ και κουράγιο! Αλλά είνα φανταστικά! (όχι δεν ειμαι Καστοριανή!)